ГДЗ до підручника «Математика» О.С. Істера. 5 клас

1491. Довжина сторони ВС х дм; довжина сторони АС 1,6 дм; довжина сторони АВ (1,6х + 1,1) дм.

х + 1,6х + 1,6х + 1,1 = 15,8;

4,2х = 15,8 - 1,1;

4,2х =14,7;

х = 14,7 : 4,2;

х = 3,5.

Довжина сторони 3,5 дм; довжина АС 1,6 • 3,5 = 5,6 дм; довжина АВ - 5,6 + 1,1 = 6,7 дм.

1493. х кг полуниць у другому кошику; 1,6х кг полуниць у першому кошику.

1,6х - х = 1,44;

0,6х = 1,44;

х = 1,44 : 0,6;

х = 2,4.

2,4 кг полуниць у другому кошику.

2,4 • 1,6 = 3,84 кг полуниць у першому кошику.

2,4 + 3,84 = 6,24 (кг) полуниць у двох кошиках;

42,5 • 6,24 = 265,2 (грн.) заплатили за полуниці.

1494. 1) 891,3 - 213,7 = 677,6 кг яблук у ящиках якби їх було порівну по 24,2 кг;

2) 677,6 : 24,2 = 28 ящиків;

3) 28 : 2 = 14 ящиків маленьких;

4) 24,2 • 14 = 338,8 кг яблук у малих ящиках;

5) 891,3 - 338,8 = 552,5 (кг) яблук у великих ящиках;

6) 552,5 : 32,5 = 17 великих ящиків.

Відповідь: 17 великих ящиків і 14 маленьких ящиків.

S = (b + с + d) • а - с2, якщо а = 20 см; b = 5 см; с = 12 см; d = 13 см, то S = (5 + 12 + 13) • 20 - 122 = 600 - 144 = 456 (см2).

Відповідь: 456 см2.

1498. 7,29 • 60 = 437,4 грн буде списано з картки.