ГДЗ до підручника «Математика» О.С. Істера. 5 клас

1281. 1) (27,527 + 7,983) - 7,527 = (27,527 - 7,527) + 7,983 = 20 + 7,983 = 27,983;

2) 14,49 - 3,1 - 5,49 = 14,49 - 5,49 - 3,1 = 9 - 3,1 = 5,9;

3) 14,1 - 3,58 - 4,42 = 14,1 - (3,58 + 4,42) = 14,1 - 8 = 6,1;

4) (4,142 - 2,142) - 1,9 = 2 - 1,9 = 0,1.

1282. 1) 8,72 дм - 1,3 дм = 7,42 дм;

2) 15,3 дм + 0,52 дм = 15,82 дм;

3) 42,7 дм + 15,3 дм = 58 дм;

4) 53,2 дм - 47,2 дм = 6 дм.

1283. 1) 52,4 + 69,5 = 121,9 (км/год) — зближуються два поїзди;

2) 69,5 - 52,4 = 17,1 (км/год) — наздоганяє пасажирський поїзд товарний;

3) віддаляються на 121,9 км за годину;

4) віддаляються на 17,1 км за годину.

1284. 1) Швидкість першого велосипедиста 18,2 км/год, швидкість другого велосипедиста 16,7 км/год.

1) зближаються на 18,2 + 16,7 = 34,9 км за годину.

2) зближаються на 18,2 - 16,7 = 1,5 км за годину.

3) віддаляються на 18,2 + 16,7 = 34,9 км за годину.

4) віддаляються на 1,5 км за годину.

1285. 1) 1,5972 + 7,8219 - 4,3712 = 9,4191 - 4,3712 = 5,0479 ≈ 5,05;

2) 2,3917 - 0,4214 + 3,4515 = 1,9370 + 3,4515 = 5,4218 ≈ 5,42.

1286. 1) 8 ц - 3,19 ц = 4,81 ц;

2) 9 ц 15 кг + 312 кг = 9,15 ц + 3,12 ц = 12,27 ц;

3) 3 т 2 ц - 2 ц 3 кг = 32 ц - 2,03 ц = 29,97 ц;

4) 5 т 2 ц 13 кг + 7 т 3 ц 7 кг = 52,13 ц + 73,07 ц = 125,2 ц.

1287. 1) 7,2 м - 25 дм = 7,2 м - 2,5 м = 4,7 м;

2) 2,7 м + 3 дм 5 см = 2,7 м + 0,35 м = 3,05 м;

3) 432 дм + 3 м 5 дм + 27 см = 43,2 м + 3,5 м + 0,27 м = 46,97 м;

4) 37 дм - 15 см = 3,7 м - 0,15 м = 3,55 м.

а = 3,1 см; Р = 12,2 см;

Р = (а + b) • 2; b = (Р - 2а) : 2 = (12,2 - 6,2) : 2 = 3 (см).

Відповідь: 3 см.

1289. 1) 109,6 - 69,9 = 39,7 кг помідорів у третьому ящику;

2) 72,1 - 39,7 = 32,4 кг у другому ящику;

3) 69,9 - 32,4 = 37,5 кг помідорів у першому ящику.

Відповідь: 37,5 кг; 32,4 кг; 39,7 кг.