ГДЗ до підручника «Математика» О.С. Істера. 5 клас

912. 1) 8 • 4 • 2 = 64 (см3) — об’єм бруска мила;

2) 4 • 2 • 1 = 8 (см3) — об’єм бруска мила через 14 днів;

3) 64 - 8 = 56 (см3) — мила витратили за 14 днів;

4) 56 : 14 = 4 (см3) — мила витрачається за 1 день;

5) 8 : 4 = 2; на 2 дні ще вистачить цього мила.

913. (185 - 3) : 14 = 182 : 14 = 13 — шуканий дільник

914. 1) 16 - 8 = 8 (год) — був у дорозі перший електропоїзд;

2) 70 • 8 = 560 (км) — пройшов І електропоїзд;

3) 8 - 3 = 5 (год) — був у дорозі II електропоїзд;

4) 65 • 5 = 325 (км) — проїхав II електропоїзд;

5) 560 - 325 = 235 (км) — відстань між поїздами о 16 год.

916. Нехай порожня банка важить х г, тоді цукор важить 6х г. Разом вони важать 3 кг 500 г = 3500 г. Отже,

х + 6х = 3500;

7х = 3500;

х = 500 г важить порожня банка.

500 • 6 = 3000 г важить цукор в банці.

Відповідь: 3000 г.

917. 1) 3 кг 500 г = 3500 г;

2) Нехай х г — маса порожньої банки, тоді 6х — маса цукру;

х + 6х = 3500;

7х = 3500;

х = 500;

6х = 6 • 500 = 3000 (г).

Відповідь: 3 кг.