ГДЗ до підручника «Математика» О.С. Істера. 5 клас

221. 1) 18 • 4 = 72 (км) — проїхав велосипедист;

2) 64 • 4 = 256 (км) — проїхав мотоцикліст;

3) 72 + 256 = 328 (км) — відстань між ними.

222. 1) 160 • 6 = 960 (коп.) — коштує зошит;

2) 160 • 12 = 1920 (коп.) — коштує ручка;

3) 160 коп. + 960 коп. + 1920 коп. = 3040 коп. = 30 грн. 40 коп.

Відповідь: 15 грн. 20 коп. заплатив учень за покупку.

223. 1) 620 • 2 = 1240 (кг) — завезли мандаринів;

2) 620 - 448 = 172 (кг) — завезли бананів;

3) 172 + 620 + 1240 = 2032 (кг) — фруктів завезли до магазину.

Відповідь: 2032 кг.

224. При яких значеннях х можлива рівність:

1) х • 9 = 9,

х = 1;

2) х • 11 = 0,

х = 0;

3) 1 • х = 1,

х = 1.

225. При яких значеннях а можлива рівність:

1) а • 1 = а,

а — будь-яке число;

2) 0 • а = а,

а = 0;

3) а • а = а,

а = 0 або а = 1;

4) а • а = 25,

а = 5;

5) а • 7 = а,

а = 0;

6) 0 • а = 0,

а — будь-яке число.

227. Добуток двох чисел може бути меншим одного із множників: 0 • 3 = 0; 0 < 3.

228. 1) 5 км 213 м - 2 км 372 м = 2 км 841 м;

2) 2 год 15 хв + 5 год 49 хв = 7 год 64 хв = 8 год 4 хв;

3) 5 ц 2 кг • 25 = 502 кг • 25 = 12 550 кг = 12 т 550 кг;

4) 4 км 5 м : 9 = 4005 м : 9 = 445 м.

229. 862 = 754 + 108.