ГДЗ до підручника «Математика» О.С. Істера. 5 клас

1572. 1) 49 : 14 • 100 = 3,5 • 100 = 350 (кг) морозива виготовили всього;

2) 350 кг = 350 000 г;

350 000 г : 100 г = 3500 порцій морозива виготовили всього.

1574. 1) 100 % - 28 % = 72 % становили яблука;

2) нехай х кг яблук і слив було завезено до магазину, тоді

0,72х - 0,28х = 88;

0,44х = 88;

х = 88 : 0,44;

х = 8800 : 44;

х = 200;

3) 0,28 • 200 = 56 (кг) — слив;

1) 200 - 56 = 144 (кг) — яблук.

Відповідь: 56 кг i 144 кг.

1575. 1) 1188 : 60 • 100 = 1980 (шоколадок) високої якості;

2) 1980 : 99 • 100 = 2000 (шоколадок) всього у партії на фабриці.

1576. 1) 140 : 100 • 65 = 1,4 • 65 = 91 (марка) у Ігоря;

2) 91 : 70 • 100 = 1,3 • 100 = 130 (марок) у Олега;

3) 140 + 91 + 130 = 361 марка у трьох хлопців.

1577. 1) 2,7 : 2 = 1,35;

2) 4,71 : 0,3= 15,7;

3) 30 : 12 = 2,5;

4) 35 : 4 = 8,75;

5) 190 : 95 = 2;

6) 1692 : 423 = 4.

1578. 1) 37,6 + 1,8 = 39,4 км/год — швидкість човна за течією річки;

2) 37,6 - 1,8 = 35,8 км/год — швидкість човна проти течії.

1580. 1 кг = 1000 г

1000 : 100 • 250 = 2500 мг = 2,5 г вітаміну С у 1 кг смородини;

2,5 : 0,05 = 50 добових доз вітаміну С для дорослої людини замінює 1 кг смородини.