ГДЗ до підручника «Математика» О.С. Істера. 5 клас

1411. 1) 64 • 3 = 192 км проїхав мотоцикліст за 3 години;

2) 336 км - 192 км = 144 км проїхав мотоцикліст за 2 години;

3) 114 : 2 = 72 (км/год) швидкість мотоцикліста на II етапі шляху;

4) 72 : 64 = 1,125. У 1,125 рази швидкість на II етапі більша ніж на першому етапі.

1412. 1) 393,5 : 5 = 78,7 км/год швидкість першого автомобіля;

2) 78,7 + 2,6 = 81,3 км/год швидкість другого автомобіля;

3) (78,7 + 81,3) • 5 = 800 (км) відстань між містами.

1413. 1) 4 + 3 = 7 (год) їхав велосипедист;

2) 130,2 : 7 = 18,6 (км/год) швидкість велосипедиста;

3) 18,6 • 4 = 74,4 (км) проїхав першого дня;

4) 18,6 • 3 = 55,8 (км) проїхав другого дня.

1418. 1) 25,2 : 9 • 4 = 2,8 • 4 = 11,2 (ц) продали за І день;

2) 25,2 - 11,2 = 14 (ц) залишилося;

3) 14 : 5 • 2 = 5,6 (ц) продали за другий день;

4) 25,2 - (11,2 + 5,6) = 8,4 (ц) фруктів залишилося в магазині.

1419. 1) 12,55 : 5 • 2 = 5,02 (м) відрізали від мотузки спочатку;

2) 12,55 - 5,02 = 7,53 (м) залишилося;

3) 7,53 : 3 • 2 = 2,51 • 2 = 5,02 (м) відрізали від мотузки другого разу;

4) 5,02 м + 5,02 м = 10,04 м відрізали за 2 рази.

1420. 118,5 : 5 • 9 = 23,7 • 9 = 213,3 (м2) — площа присадибної ділянки.