ГДЗ до підручника «Математика» О.С. Істера. 5 клас

1402. Ркв. = 4а; а = Р : 4;

а = 9,2 : 4 = 2,3 (см) — сторона квадрата

Sкв. = a2; Sкв. = 2,32 = 2,3 • 2,3 = 5,29 (см2) — площа квадрата.

1404. 1) 1512 - 750 = 762 (грн.) коштують 5 стільців

2) 762 : 5 = 152,4 (грн.) коштує 1 стілець.

1405. 1) 15,6 • 2 = 31,2 (грн.) заплатили за яблука;

2) 63,6 - 31,2 = 32,4 (грн.) заплатили за груші;

3) 32,4 : 3 = 10,8 (грн.) коштує 1 кг груш.

1406. (60,19 : 13) • 8 = 4,63 • 8 = 37,04 (т) бензину відправили на заправну станцію.

1407. 39,52 : 13 • 6 = 3,04 • 6 = 18,24 (м2) площа однієї кімнати.

1408. 1) (х + 3,2) • 4 = 15,2;

х + 3,2 = 15,2 : 4;

х + 3,2 = 3,8;

х = 3,8 - 3,2;

х = 0,6;

2) 9,84 : (х - 1,7) = 8;

х - 1,7 = 9,84 : 8;

х - 1,7 = 1,23;

х = 1,23 + 1,7;

х = 2,93;

3) 3,4 - 90х = 1,6;

90х = 3,4 - 1,6;

90х = 1,8;

х = 1,8 : 90;

х = 0,02;

4) 5,06 + 12х = 29,72;

12х = 29,72 - 5,06;

12х = 24,66;

х = 24,66 : 12;

х = 2,055;

5) 12у + 14у + 4,2 = 12;

26у + 4,2 = 12;

26у = 12 - 4,2;

26у = 7,8;

у = 0,3;

6) 7у + 19у - 2у - 27,5 = 50,74;

24у = 50,74 + 27,5;

24у = 78,24;

у = 78,24 : 24;

у = 3,26.

1409. 1) 6 • (х - 1,82) = 25,2;

х - 1,82 = 25,2 : 6;

х - 1,82 = 4,2;

х = 4,2 + 1,82;

х = 6,02;

2) 45 : (2,8 + х) = 12;

2,8 + х = 45 : 12;

2,8 + х = 3,75;

х = 3,75 - 2,8;

х = 0,95;

3) 6х + 9х - 5,8 = 3,8;

15х = 3,8 + 5,8;

15х = 9,6;

х = 9,6 : 15;

х = 0,64;

4) 7х - 2х - 3х + 2,73 = 4,49;

2х = 4,49 - 2,73;

2х = 1,76;

х = 1,76 : 2;

х = 0,88.

1410. 1) 75,4 • 8 = 603,2 км пройшов один із потягів;

2) 1182,4 - 603,2 = 579,2 км пройшов другий потяг;

3) 579,2 : 8 = 72,4 км/год швидкість другого потягу.